Waarover kunnen we u adviseren?


Architectuur

Een goed plan is het halve werk en dat geldt zeker in de ICT. In de driehoek van tijd, budget en kwaliteit is het van groot belang dat uit de beschikbare oplossingen de meest passende combinatie wordt gekozen. Het in balans brengen en houden van de verschillende aspecten die hierbij een rol spelen is geen sinecure en vereist zowel een helikopterview als kennis van details. Cygnis kan u helpen en adviseren bij het ontwerpen en realiseren van een geschikte architectuur voor uw infrastructuur, denk hierbij aan zaken als:

  • Welke technische producten heb ik nodig?
  • Hoe ga ik om met sizing en schaalbaarheid?
  • Hoe borg ik de beschikbaarheid en herstelbaarheid van mijn systemen?
  • Welke open source software kan ik inzetten?
  • Hoe kan ik gegevens uitwisselen?
  • Welke maatregelen moet ik treffen om gegevens te beveiligen?

Performance

Is het systeem traag? Waar zitten de bottlenecks? Is de verbinding slecht? Ligt het aan de server of aan de client? Wordt de hardware al maximaal belast of zit er nog rek in?
Een belangrijk onderdeel van de goede werking van een applicatie/systeem is de performance van een systeem.

Het analyseren en oplossen van performance problemen is een discipline die diepgaande kennis van de interne werking van de gebruikte systemen vereist. Daarnaast is het belangrijk om het overzicht te hebben van de omgeving/keten waarin de betreffende systemen worden gebruikt. Soms ligt de oorzaak van performance problemen immers niet in het systeem zelf, maar in de omgeving.

Cygnis kan u helpen met het oplossen van performance problemen. Hierbij hanteren we een gestructureerde werkwijze en kijken we met een brede blik naar de voorkomende symptomen. Na een grondige analyse van de problemen leveren we een advies voor een aanpassing van het systeem en/of een aanpassing in de omgeving.

Ondersteuning

Wilt u het beheer van uw systemen niet uitbesteden, maar heeft u wel hulp nodig bij het uitvoeren van een installatie, migratie of conversie van uw applicatie en/of data? Of ondervindt u een concreet probleem in één of meer van uw systemen? Dan kan Cygnis u ook helpen!